Rychlá navigace: navigace, hlavní obsah, vyhledávání.
Práce | Úřad práce | Rejstřík firem | Zákony
Dnes je středa 23. května 2012 a svátek má Vladimír
10.3.2010
v 0:15
| Zdravotnictví
|
9
komentářů
| veřejná
ČSSD v úterý před schůzí Poslanecké sněmovny představila svůj plán reformy zdravotnictví. Prioritou je pro sociální demokraty vybudování sítě neziskových nemocnic a zastavení privatizace zdravotnických zařízení, řekl místopředseda strany David Rath.
Přidali jste 9 komentářů
Vám ten koukoň sedí ?! Pamatuji, že v době vzniku pojišťoven byl zamítnut Klausem návrh (systém Kanady) , kdy bylo řečeno – když to v Kanadě zvládne 15 lidí, tak u nás stačí 7 (slovy sedm) lidí, pro obsluhu zdravotního pojištění -při využití už nefunkčního RM systému po privatizaci ! Já myslím , že k tomu není co dodat !
Pokud by byla jediná pojišťovna, pracovní místa bych neřešila. Propuštěnci z ostatních pojišťoven najdou místo v té jediné, která tím pádem bude muset zase zbytnět. Horší je, že se vždycky něco rozhodne a nedomyslí se všechny následky a návaznosti a pak je průšvih. Třeba jak někdo zmínil, že to spěje zase k diktatuře jedné strany a to by už jistě nikdo nechtěl. Takže – současně s něčím podobným vyřešit taky kvalitní a funkční kontrolní mechanismy, aby to fungovalo pro lidi, kteří to všechno platí, a ne proti nim. Musím říct, že já jsem celý život u VZP a není to tak hrozné (i když jinde se občas vynoří nějaká výhoda na konkrétní věc, ale to bych musela měnit pojišťovnu každý rok). Aspoň vím, že mě u každého doktora ošetří, a neřeknou mi, že si všechno zaplatím, protože s tou pojišťovnou nemají smlouvu. Ještě nevím, koho budu volit, ale ODS to nebude určitě. Například pro poplatky může hlasovat jen ten, kdo má pořád dost peněz. To je 30 Kč u lékaře, dalších 30 Kč v lékárně a případné doplatky za léky a už se pohybujeme řádově ve stovkách. A třeba děcka, která už jsou moc velká na to, aby s nimi chodili rodiče k lékaři, když jim něco je, ale ještě si nevydělávají, třeba studují, tak pokud nejsou extrémně uvědomělá a nenosí s sebou pořád stovku pro tyto účely, stává se jim tím zdravotní péče vlastně nedostupná. Moje obě děti tak už dopadly – že přišly domů s receptem, na který jsme se mohli leda dívat, protože u nás lékárna není. Takže jsem léky vyzvedla až druhý den po práci a večer donesla domů, tedy dva dny byly nemocné děti bez léků. Tak si to přeberte… :-?
malv má pravdu, honem si svým „věrným“ stoupencům vytvořit stranická místa. Stát již vytunelovali, tak hurá tunelovat to málo co zůstalo. Všichni víme, že nejhorší z pojišťoven, je ta jediná státní – tak to té já teda nejdu.
Aha, tak to jako, že by už nebyla žádná konkurence a srovnání? A ta pojišťovna by asi byla pod taktovkou ČSSD? Že by už do té bezedné černé díry zdravotnictví a hospodaření neviděl opravdu nikdo a pěkně byste si to pytlíkovali tak, jak byste potřebovali? A předsedou představenstva by byl MUDr. Rath, ne? A v dozorčí radě Emerová a Sobotka třeba …
ABSOLUTNI NESMYSL! NESOUHLASIM VUBEC. NECHAPU UZ TAK SE SPANTE V CESKE REPUBLICE ZIJE A JESTE TOHLE TO.
Teda socani, vy si snad k těm svojím blemcům píšete sami i reakce. 8-O
pro naši malou republiku stačí jen jedna zdravotní pojištovna protože nevím kolik pojištoven má USA nebo Čína ale v dnešní době zpracovávání počítači by to bylo nejrozumější, ale co s těmi tisíci zaměstnanci kteří by tak ztratili práci určitě by nechtěli nahradit uklizečky /důchdkyně/
Je dle mého názoru nejlepší řešení.Proč financovat ze zdravotního pojištění spoustu dalších zbytečných zaměstnanců,honosných budov a zařízení kanceláří.Dnes kdy konečně již snad většina umí pracovat s počítači stačí jedna centrální pojištovna – samozřejmě dobře střežená a kontrolovaná aby nevznikly další úniky financí jako na př.tisk zbytečných časopisů a.t.d. Pojištovna má sloužit výhradně k tomu,aby zabezpečila úhrady za ošetření pacientů v co největší míře (dle možnosti).Jednotlivé výhody které jednotlivé pojištovny nabízí,jsou naprosto zbytečné – buď by tyto výhody užívali všichni-nebo nikdo. 8-O
Pokud se přihlásíte, získáte navíc možnost hlasovat o příspěvcích ostatních uživatelů. Chci se přihlásit.
K tomuto článku je celkem 9 komentářů
Vážení čtenáři. Vašich názorů si velmi ceníme. Chceme však, aby diskuse měly smysl. Proto Vás prosíme, diskutujte slušně a k tématu článku. Příspěvky, které nejsou slušné a kultivované k tématu článku nemají zde místo a proto jej mažeme.
Prosím dodržujte následující pravidla a Vás komentář bude dalším uzivatelům k dispozici.
Vložením příspěvku do diskuse s nimi vyjadřujete souhlas.
Recepty | TechZon.cz | Domény | Katalog mobilů | Google překladač | Naše Peniaze.sk | Auto Trendy.cz
ISSN 1802-4556, © 2007-2011 NAŠEPENÍZE.CZ s.r.o.,
Mediafax (MED), všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez předchozího písemného souhlasu provozovatele,
nebo vlastníka autorských práv k obsahu je výslovně zakázáno.
Informace z tohoto serveru nelze považovat za podklady pro investování.
O nás - kontakty |
Podmínky používání |
Reklama |
RSS |
Facebook |
Přidat na Seznam
NašePeníze.cz: Diskuse | Fórum | Hledání | Kalendář | Mobilní verze | Newsletter | Přihlášení | Úvod
Čum, ale ne za naše peníze ! Zavést systém z Kanady – a všechny pojišťovny rozpustit i s Klausem, který to způsobil ! Bude dostatek doktorů i sester s vysokou kvalifikací ! Kteří vypadnou s daného umělého systému !